Bernard Visser doet mee aan de KunstinKijk 2016 met nieuwe schilderijen en beelden.
Gezamenlijke opening in Art Issues om 10 uur op 28 maart. Atelier open vanaf 11 uur tot 17.00
Gratis entree.
Meer informatie op Kunstcentrumweert.nl
Bernard Visser doet mee aan de KunstinKijk 2016 met nieuwe schilderijen en beelden.
Gezamenlijke opening in Art Issues om 10 uur op 28 maart. Atelier open vanaf 11 uur tot 17.00
Gratis entree.
Meer informatie op Kunstcentrumweert.nl
Op 6 maart is het atelier van Bernard Visser open voor bezoekers.
Schilderijen, beelden, fotomateriaal en reisverslagen ,
De kunstenaar is aanwezig om uw vragen te beantwoorden.
Toegang gratis
Al vroeg was Bernard Visser geïnteresseerd in de prehistorische mens wiens sporen in de aardbodem nog te vinden zijn. Hij raakte onder de indruk van het werk van kunstenaars als Permeke, Emil Schumacher, Jean Dubuffet en Jaap Wagenmaker. Maar het meest maakte de Catalaan Antoni Tápies indruk op hem.
Klik op de foto om verder te lezen en de uitnodiging te zien
De bus zwenkte naar rechts, schoot de berm in en stopte bij een eigenaardig bosje.Ik schrok op uit een dagdroom waarin twee teams in een soort televisieprogramma het tegen elkaar moesten opnemen doormiddel van een krachtproef. Ik zat in het team van Peter R. de Vries. Het was de bedoeling om zo snel mogelijk opiumwater te bereiden. Zoals ik dat gisteren een oude Bisnoiman had zien doen op het erf achter zijn lemen huis. Met een houtje wreef ik heftig hen weer in een ruitvormig houten bakje. “Dat moet sneller kunnen,” neuzelde Peter lijzig, “de anderen zijn al aan het filteren”. Opeens was ik blij dat ik de bus uit mocht.Lees meer …
Indien u aanstaande zondag 7 februari geen noodzaak voelt om u in het Carnavallen te storten bied ik u de mogelijkheid om een uitstapje te maken naar het stilte gebied van Weert dat een steeds grotere omvang aan het krijgen is. Wat specifieker wil ik u aan raden om mijn atelier te bezoeken dat deze dag is opengesteld voor bezoekers. In het atelier zijn beelden en schilderijen tentoongesteld zoal het hier afgebeelde werk ”Argus”.Lees meer …
We zijn pas een dag in New York en hebben toch al twee potentiële bomaanslagen achter de rug. De eerste vond plaats aan de vooravond van ons vertrek vanaf Schiphol. T. en ik stonden in gezelschap van onze koningin op de Dam tijdens de dodenherdenking van 4 mei. Tijdens de twee minuten stilte was er opeens die langgerekte schreeuw en in de ontstane paniek dreigden we onder de voet te worden gelopen. In een flits had ik mijn overlevingsplan klaar. We moesten ons tegen de gevel van MadameLees meer …
Zondag 4 november is het atelier weer open voor bezoekers
Als je naar Malta gaat en je bent een beetje geïnteresseerd in de zin van het leven, dan struikel je over de dikke wijven. Dat klinkt oneerbiedig, maar deze dikke wijven zijn zeer respectabel, veel meer dan de dunne scharminkels, die met hun lange smalle Phoenicische neuzen en nauwe spijkerbroeken, op paalhakken over de boulevard van de hoofdstad Valetta paraderen. Ten eerste zijn ze meer dan vier en een half duizend jaar oud en ten tweede zijn ze niet dik, maar moddervet. Lees meer …
GreetZ: Prosox – Sxtz – KDZ – RxR HaCkEr – GeNErAL – HolaKo – Golden-Hacker – ~Abo-Al EoS
Twitter: @ShadeHaxor
De koningin staat er mooi op”, zegt Prins Koos tegen me, na de traditionele opening van de “Koldergalerij”. Hij wijst op een van de satirische schilderijen, waar we ieder jaar de muren van café ’t Swaentje mee vol hangen. Ze worden verkocht op een feestelijke veiling tijdens het haring eten op Aswoensdag. Prins Koos is de eerste prins die ik ken van jaren terug, maar de tijdelijke heerschappij van de ”Preens” over de stad is heel wat ouder. Carnaval is van oorsprong een boerenfeest en is zo oud als er boeren zijn. Het feest valt onder het gezag van de “Koning” van het zaaien, van het overvloedige zaad en de levenskracht van het ontkiemende zaad.
Bij de Romeinen heet deze koning “Saturnus”, bij de Grieken “Kronos” en bij de Babyloniërs “Ninib”. Het zijn goden uit de begintijd, de “Gouden Tijd”, een Adam-en–Eva-achtige tijd waarin de mensen in harmonie leefden met de natuur, er was geen bezit, er waren geen rangen en standen, geen regels en wetten.
Maar alleen plezierig was het niet.
Tot in de vierde eeuw kozen soldaten aan de randen van het van het Romeinse rijk nog een mooie jonge “koning” uit hun midden, die voor een periode van dertig dagen volmacht kreeg om alles te doen wat hij wenste, niets was te grof, niets was te gek. Geen regels, geen wetten. Alleen werd na zijn regeerperiode van hem verwacht dat hij zichzelf ceremonieel de keel doorsneed.
Dat hoeft Prins Koos niet meer te doen, maar in de meeste steden wordt aan het eind van het feest, de personificatie van het carnaval in de vorm van een pop of iets dergelijks (in Maastricht het ”Mooswief”, in Weert een rog), publiekelijk opgehangen, verbrand, of doodgestoken.
Want zonder dood is er geen leven. En bij ieder ontkiemend zaadje wordt ook de dood geboren.